AKSARAY / SARIYAHŞİ - Şehit Vedat Büyüköztaş İlkokulu

Nis

Okulumuz 3-A sınıfında eğitim gören Meryem Başaran ile İlteriş Tigin Aytemir, "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda dünya birincisi oldular. Okulumuzdan iki farklı öğrencinin, aynı eğitim-öğretim yılının iki farklı zaman diliminde yapılan yarışmada dünya birinciliği elde etmeleri büyük yankı uyandırdı. Ülkemizin adının tüm dünyada duyulmasını sağlayan öğrencilerimiz Meryem ve İlteriş'e, bu öğrencilerimizin yetişmesinde emeğini esirgemeyen sınıf öğretmeni Muhammet Ali Tekin' e ve öğrencilerimizin velilerine teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda düzenlemiş olduğumuz İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. öğrencilerimizin tamamının İstiklal marşınının ruhuna uygun bir hayat sürmeleri duasıyla...

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ

1- Meryem BAŞARAN

2- İrem Navruz DİNÇ

3- Aslı YILDIZ

Mrt

İnsanlar, hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca birçok bilgi öğrenir. Başarının sırrı da okumaktır. Okulda olduğu kadar hayatta da başarının en önde gelen şartlarından biri yine okumaktır. Yüzyılların deneme ve araştırma ürünlerinden yararlanmak, uygar ve kültürlü bir insan olmak için çok okumalıyız. Okul kitaplarıyla yetinmemeliyiz. Uygarlık bizden önceki kuşakların biriktirdiği bilgi ve anıların bir toplamıdır. Biz, uygarlığa o kuşakların kitaplarını okumakla katılabiliriz. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz. Kültürlü bir insan olmanın biricik yolu okumaktır.

Bizler de özellikle pandemi sürecinde öğrencilerimizin boş zamanlarını daha iyi geçirebilmeleri için kitap okuma yarışması düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz " Kitap Okuma yarışmasında" dereceye giren öğrencilerimizin isimleri aşağıdaki gibidir. Kendilerini tebrik ediyor, kitap okuma alışkanlıklarının ömür boyu devam etmesini diliyorum.

Köksal ÖZBEK

1-A Sınıfı Öğrencimiz Serhat Mutlu,

2-A Sınıfı Öğrencimiz Nadire Kumru Bulat,

3-A Sınıfı Öğrencimiz Merve Bulat,

3- B Sınıfı Öğrencimiz Asya Emine Bozkurt

4-A Sınıfı Öğrencimiz Masal Avcıoğlu,

4-B Sınıfı Öğrencimiz Emir Güçlü

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü'nü en coşkulu şekilde kutlamak, kahramanlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü olan ve bu yıl 100. yılını kutlayacağımız  İstiklal Marşımızı tüm dünyaya daha görkemli bir şekilde duyurma, birlik beraberliğimizi pekiştirme, kahraman Ecdadımızı yad etme, Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u en güzel şekilde anma ve zor günlerden geçtiğimiz böyle bir süreçte gönül birliğimizi güçlendirme, ecdadımızın kanlarıyla suladığı bu aziz Vatanımıza olan sevgimizi canlı tutma için tüm öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin  İstiklal Marşı ruhunu yaşaması duasıyla.

Köksal ÖZBEK

Mrt

Kadın anadır, yardır, yarayı sarandır; yara saranı yaralamak, nankörlükten öte 'emdiğimiz süte' ihanettir!

Şbt

Yeni okul binamızın (Şehit Vedat Büyüköztaş İlkokulu) açılışını Sayın Valimiz Hamza AYDOĞDU'nun katılımıyla 12 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdik.